Poradnik na hosta z użytkownikami internetu neostrada tp z Liveboxem
Autor
Wiadomość
Baykal Wyzwolony
Posty : 21 Rasa : Taureny Wiek : 23 Skąd : Lublin Dołączył : 07/06/2012
Temat: Poradnik na hosta z użytkownikami internetu neostrada tp z Liveboxem Pią Cze 15, 2012 7:40 pm
To tak dam wam filmik żebyście zobaczyli to obrazowo: [You must be registered and logged in to see this link.]
Dobrze teraz napiszę wam jak to zrobić poprawnie: 1.Wchodzisz na stronę [You must be registered and logged in to see this link.] i logujecie się Login: admin Hasło: admin 2.U góry wchodzicie w zakładkę ,,Serwery LAN" 3.Następnie klikacie Dodaj i wypełniacie jak podaję: Nazwa serwera : OTC Dostęp włączony : Tak Protokół : TCP Port od : 6112 Do : 6119 Lokalny adres IP : 192.168.1.10 4.A teraz możecie wszystko akceptować i jest git. Ściągnijcie odpowiedniego autorefresha pod wersje warcrafta (i lepiej jak pod patcha) i sprawdźcie czy macie hosta.
Z mojej strony to tyle jęsli pomogłem to to cieszę się niezmiernie :P
Go?? Gość
Temat: Re: Poradnik na hosta z użytkownikami internetu neostrada tp z Liveboxem Pią Cze 15, 2012 8:13 pm
Przykro mi Baykal, ale zaliczyłeś totalnego Faila
Ten poradnik jest na starą wersje liveboxa, wiem to, bo sam mam internet z neostrady i mam to pudełko
Elensefar Zbrojny
Posty : 79 Rasa : Krasnoludy Wiek : 108 Skąd : Z Polski Dołączył : 07/04/2012
Temat: Re: Poradnik na hosta z użytkownikami internetu neostrada tp z Liveboxem Pią Cze 15, 2012 9:59 pm
lapa44 napisał:
Przykro mi Baykal, ale zaliczyłeś totalnego Faila
Ten poradnik jest na starą wersje liveboxa, wiem to, bo sam mam internet z neostrady i mam to pudełko
Znalazłem filmik na nowsza wersje, nie sprawdzałem jeszcze, więc nie wiem czy to działa.
════════════════════════ HEJ! Koko koko Warcraft spoko damage leci hen wysoko wszyscy razem se pograjmy i powygłupiajmy!
Temat: Re: Poradnik na hosta z użytkownikami internetu neostrada tp z Liveboxem Sob Cze 16, 2012 8:25 am
Sorry za post pod postem, ale potrzebuje pomocy, w autorefreshu jak ustawię jakiś port to wyskakuje mi error, więc nie wiem czy wgl. dobrze zrobiłem to z tymi portami.
════════════════════════ HEJ! Koko koko Warcraft spoko damage leci hen wysoko wszyscy razem se pograjmy i powygłupiajmy!
Posty : 67 Rasa : Wilkołaki Wiek : 24 Skąd : Lwówek Śląski Dołączył : 03/10/2011
Temat: Re: Poradnik na hosta z użytkownikami internetu neostrada tp z Liveboxem Sob Cze 16, 2012 4:26 pm
Elensefar u mnie ten sposób nie działa
════════════════════════ [You must be registered and logged in to see this image.]
Jeżeli ktoś dopiero chce zacząć grę w lola to nie pogardzę jeżeli ktoś tym się zarejestruje :) [You must be registered and logged in to see this link.]
Elensefar Zbrojny
Temat: Re: Poradnik na hosta z użytkownikami internetu neostrada tp z Liveboxem Sob Cze 16, 2012 5:12 pm
Wiem, u mnie też to nie działa, powiedziałem przecież jak to wstawiałem, że jeszcze tego nie testowałem. Ale przynajmniej wyjaśniło mi jak to działa, trzeba tylko coś pokombinować. :) I chyba nie muszę pisać, że porty mają być chyba 6112, a nie te jakie były na filmiku. Znalazłem na necie jeszcze coś takiego, że zrobić porty po kolei (i w zewnętrznym i w wewnętrznym ma być ta sama liczba): 6112, 6113 itd. aż do 6119, ale tego również nie sprawdzałem.
PS: Baykal dałbyś linka do autorefresha, którego używasz?